Personal

Dr. Lennart Sandberg, verksamhetschef

Läkarexamen Akademiska Sjukhuset Uppsala, legitimerad läkare 1989, specialist i ortopedisk kirurgi 1994, allmän kirurgi 1997 och barnkirurgi 1998. Var med och startade upp barn-ortopediverksamheten på Astrid Lindgren barnsjukhus. Lämnade slutenvården 2000 för att arbeta med enbart barn-ortopedi i öppenvård. Håller regelbundet vidareutbildningar för läkare, fysioterapeuter och sköterskor inom det barn-ortopediska området. Utbildad inom idrottsmedicin och hållit utbildningar på Riksidrottsförbundet. Är från och med 2014 ägare och verksamhetschef för BOC i Stockholm. Författare till boken Barnortopedi i öppenvård. Har stor erfarenhet av barn och ungdomar med idrottsskador.

 

Dr. Anna Telléus, biträdande verksamhetschef

Specialist i ortopedi sedan 2008. Tidigare verksam vid Ortopedkliniken Kalmar Länssjukhus och där delat ansvar för barnortopedin i länet. Därefter arbetat vid Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Karolinska Universitetssjukhuset med barnortopedi. Har förutom barnortopedi ett intresse för idrottsortopedi och var i Kalmar lagläkare för den allsvenska fotbollsklubben Kalmar FF. Numer även förbundsläkare inom Svenska Fotbollsförbundet med ungdomslandslag på flick/damsidan. Dessutom är Anna SPUR inspektör, vilket betyder att hon är med och kontrollerar att kliniker ute i landet har en bra och adekvat ST-utbildning för ortopeder. Har stor erfarenhet av barn och ungdomar med idrottsskador.

Michail Vergos, doktor

Specialist i ortopedi med flera års erfarenhet av barnortopedi. Tjänstgjort på Drottning Silvias Barn och Ungdoms sjukhus i Göteborg. Tidigare anställd på ortopedkliniken Mälarsjukhuset i Eskilstuna med ansvar för barnortopedin inom Sörmlands Landsting. Har stor erfarenhet av barn och ungdomar med idrottsskador.

Marie-Louise Molander, doktor

Specialist i barnkirurgi med lång och gedigen erfarenhet av barnfraktur uppföljningar. Tidigare verksam på S:t Görans barnkirurgiska klinik och Astrid Lindgrens Barnsjukhus akutsektion.

Abd, receptionsansvarig

Ansvarig för reception och den löpande mottagningsverksamheten på Barnortopediskt Centrum. Har studerat 4 år på läkarlinjen utomlands.

Mathilda, sjukvårdsbiträde

_Matilda

Madicken, sjukvårdsbiträde

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close